U kategorijama: Higijena i korisne informacije Hijaluronska kiselina i fileri

objavio 24.09.2014

Pojmovi
  • Nema pojmova
Podijeli Komentari (0)

Hijaluronska kiselina i fileri

Injekcije filera u kožu lica postaju sve popularniji i traženiji tretman.  U svakodnevnoj praksi najpopularniji filer je hijaluronska kiselina koja je sastavni dio ljudske kože. Ona je prirodna molekula odgovorna za volumen i oblik kože te kao takva ne izaziva imunološki odgovor organizma. Osim toga ona se u slučaju neadekvatne primjene nakon nekog vremena, između 6 do12 mjeseci, razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta.

Fileri imaju za cilj nadoknaditi gubitak potkožnog masnog tkiva i ispuniti nastale defekte kože tijekom starenja kože. Njihovom aplikacijom može se nadoknaditi manjak volumena odnosno tonus kože te popuniti bore.

Hijaluronski fileri mogu se koristiti na svim dijelovima lica tako su osim za popunjavanje bora našli svoju primjenu i u popunjavanju usnica.

Prije samog tretmana bitno je očistiti lice tako bi površina u koju igla prodire bila čista. Terapeut će ubodno mjesto dodatno premazati dezinficijensom. Prije početka injiciranja punjenja područje se namaže anestetskom kremom, a u toku zahvata dodatno se anestezira ledom. Sam zahvat traje 30-tak minuta. Eventualne nuspojave kod osjetljivih koža kao što su crvenilo, otok i modrice nestaju za nekoliko dana, no mogu se sakriti i korektorom te ne sprječavaju uobičajene aktivnosti.

Rezultati tretmana filerima, ako su pravilno indicirani i izvedeni, su impresivn. Bez obzira na to, od velike je važnosti imati realnu sliku o izgledu svoje kože i ne očekivati da filerima možete odnijeti 15 godina sa svog lica. Zbog relativno visoke cijene ampula hijaluronske kiseline sa svojim terapeutom razjasnite vaša očekivanja, koliko ampula sredstva biste voljeli koristiti te što s njima možete dobiti.

hija2

Povezani članci
Komentari su zatvoreni.
Pitajte doktora
Imate problema sa zubima? Ne očajavajte, pitajte doktora!
Anketa

Jeste li zadovoljni Vašim stomatologom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...