U kategorijama: Higijena i korisne informacije, Izdvojeno Izbjeljivanje zubi – koju metodu odabrati?

objavio 27.06.2013

Pojmovi Podijeli Komentari (0)

Svi vole bijele zube i bliještavi osmijeh. Danas postoje mnogi proizvodi koji nam pomažu u postizanju istoga. Većina ljudi je zadovoljna prirodnom bojom svojih zubi koju održavaju redovitom higijenom i posjetima svome stoamatologu no postoje i oni koji bi željeli da im zubi budu izrazito bijeli. Ako želite da vaši zubi budi zaista bijeli postoji nekoliko opcija. Za početak ugovorite pregled kod svoga stomatologa, odluku o izbjeljivanju prepustite stručnim osobama jer bilo kakav zahvat na zubima zahtjeva kontrolu od strane stomatologa. Postoje razne metode izbjeljivanja ali zbog zdravlja vaših zubi preporučljivo je sve raditi pod kontrolom u ordinacijama dentalne medicine. Problemi se javljaju kod zubi koji već imaju ispune ili defekte te ih stomatolog može ispraviti prije početka ili nakon izbjeljivanja. Ukoliko su zubi previše oštećeni onda izbjeljivanje možda nije rješenje već se treba okrenuti estetskim ljuskicama ili krunicama.

Ukoliko je stomatolog zaključio da ste kandidat za izbjeljivanje postoji nekoliko opcija:

  • Izbjeljivanje u ordinaciji. Najbrži način izbjeljivanja je ovaj. Uglavnom zahtjeva jednu posjetu stomatologu i traje oko 1h. Stomatolog će aplicirati zaštitni gel na zubno meso a izbjeljivač na tvrdo zubno tkivo. Zatim se posebnim svjetlom aktivira agens u izbjeljivaču te gel izbjeljuje zube.
  • Izbjeljivanje kod kuće. Ovaj način izbjeljivanja je popularan jer ne zahtjeva dugotrajno sjedenje u ordinaciji. Stomatolog će vam napraviti posebnu udlagu u koju ćete moći nanjeti gel. Gel ćete dobiti od svoga stomatologa koji će vam dati upute kako ćete ga koristiti.Ova metoda ima i jednu neugodnu nuspojavu a to je preosjetljivost zubnog mesa ukoliko se gel ne aplicira pravilno
  • Paste za izbjeljivanje. Paste za izbjeljivanje u sebi imaju dodatni agens koji pospješuje odstranjivanje mrlja. Za razliku od gore navedenih metoda, pastama ne možete promjeniti boju zuba već odstraniti mrlje koje su nastale zbog hrane, pušenja itd.

Zapamtite da je zub vrlo osjetljiv organ te bilo koja terapija (pa tako izbjeljivanje) treba biti kontrolirana od strane stručnjaka. Morate znati da će nastavak konzumacije tamnih i obojenih pića te konzumiranje duhanskih proizvoda uvelike skratiti trajanje vašeg bijelog osmijeha koji ste postigli izbjeljivanjem.

Povezani članci
Komentari su zatvoreni.
Pitajte doktora
Imate problema sa zubima? Ne očajavajte, pitajte doktora!
Anketa

Jeste li zadovoljni Vašim stomatologom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...