U kategorijama: Sve o zahvatima na zubima, Izdvojeno Što su implantati?

objavio 23.09.2011

Pojmovi
  • Nema pojmova
Podijeli Komentari (0)

Implantati su relativna novost u svakodnevnoj stoamatologiji stoga smo ovaj tekst odlučili predstaviti u obliku pitanja i odgovora kako bi Vam olakšali njegovo razumjevanje.

Što su implantati?

Dentalni implantati su metalni (titanski) vijci koji se ugrađuju u zdravu kost. Njihova namjena je nadomjestiti zubni korijen koji je izgubljen iz bilo kojeg razloga (karijes, lom, nedostatak od rođenja…)

Jesu li implantati sigurni?

Implantati prolaze vrlo stroge kontrole prije nego ih možemo koristiti kao terapijsko sredstvo za pacijenta. Implantat se iz svoga tvorničkog pakiranja otvara neposredno prije zahvata. Ukoliko je higijena ispravna implantati se ne odbacuju u 95% slučajeva te dugi niz godina služe svojoj svrsi.

Imam neke svoje zube, mogu li i dalje ugraditi implantate ili moram vaditi svoje zube?

Nema potrebe za vađenjem zdravih zubi u svrhu ugradnje implantata. Implantati samo nadomještaju zube koji nedostaju.

Može li se implantat ugraditi na sva mjesta gdje mi nedostaje zub?

Na žalost postoje slučajevi kada kost u koju se implantat mora ugraditi, kvalitetom ili kvantitetom nije dovoljno dobra. U tim slučajevima se može ugraditi umjetna kost te kada se ona poveže sa zdravom kosti ugradnja implantata je moguća.

Boli li ugradnja implantat i osjećam li implantat u kosti?

Ugradnja implantata je zaista mali operativni zahvat koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Ukoliko je pacijent miran i spreman za zahvat, anestezija potpuno blokira sve osjete na tom području. Nakon što anestezija popusti moguća je bol i neugodan osjet zbog samog zahvata i procesa zacijeljivanja. Ta neugodnost može potrajati nekoliko tjedana ali gotovo nikad nije jako neugodna i može se ukloniti standardnim analgeticima.

Povezani članci
Trenutno nema komentara

Hoćete li napisati komentar?

Get a GravatarNapišite komentar
You must be logged in to post a comment.
Pitajte doktora
Imate problema sa zubima? Ne očajavajte, pitajte doktora!
Anketa

Jeste li zadovoljni Vašim stomatologom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...