U kategorijama: Higijena i korisne informacije, Sve o zahvatima na zubima Što su ljuskice?

objavio 26.06.2011

Pojmovi
  • Nema pojmova
Podijeli Komentari (2)

Ljuskice su estetski protetski nadomjestak koji vam u kratkom vremenu može vratiti jako lijep osmijeh. To su tanke keramičke „pločice“ koje se lijepe na vanjsku stranu zuba. Zbog strukture keramike one se teško „mrljaju“, odnosno ne mijenjaju boju pod utjecajem boja iz hrane ili duhana. Zbog toga su jako popularne kod ljudi koji traže savršen osmijeh. Postoje direktne i indirektne ljuskice a razlikuju se u materijalu i postupku izrade. Indirektne su keramičke i zahtjevaju više posjeta stomatologu. Skuplje su ali trajnije od direktnih. Direktne se izrađuju u jednom posijetu stoamatologu (naravno ovisi o broju zubi koje je potrebno tretirati). Izrađuju se od kompozitnih materijala a rezultat je također savršen osmjeh. Kompozitne imaju nešto kraći vijek trajanja ali se pravilnom higijenom i održavanjem uvijek mogu popraviti i produžiti im se vijek trajanja. Naravno nije svatko kandidat za ljuskice i vaš stomatolog će utvrditi možete li ih nositi. To ovis o RTG nalazu, vašem zagrizu itd. Pri izradi ljuskica potrebno je lagano izbrisiti zube da bi se napravilo mijesta za ljuskice kako bi one što bolje odgovarale vašim usnama i crtama lica.

Povezani članci
Leave a Comment »2 Comments
  • metin 10/04/2012

    jedinica mi je jedna prema naprijed ne primjeti se jako..ali sam htio pitati dali to mogu izravnatu ljuskicama imam i razmak izmedju jedinica a i dvojke su mi malo sitnije

  • Luka Lubina 17/04/2012

    Ovisi o kliničkoj slici Vaše situacije, ljuskice su nešto krhkije od krunica pa bi bilo možda bolje potpuno keramičkim krunicama izravnati Vaše zube.

Get a GravatarNapišite komentar
You must be logged in to post a comment.
Pitajte doktora
Imate problema sa zubima? Ne očajavajte, pitajte doktora!
Anketa

Jeste li zadovoljni Vašim stomatologom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...