U kategorijama: Higijena i korisne informacije, Sve o zahvatima na zubima ZUBNI NAKIT- da li je štetan i kako se postavlja ?

objavio 19.02.2014

Pojmovi
  • Nema pojmova
Podijeli Komentari (0)

Zubni nakit čini esteski dio dentalne medicine. Njegovim postavljanjem uljepšavate svoj osmijeh i činite ga blistavijim.

Zubni nakit u obliku kristala  može biti pravi dragi kamen ili cirkon. Na poleđini obično ima premaz koji reflektira svjetlost pa time još više sjaji.

Postavlja se na zub pomoću adheziva i tekućeg kompozita. Metoda postavljanja je neinvazivna jer se koriste materijali koji se inače koriste u dentalnoj medicini, također se postavlja na intaktan zub ( obično dvojka ili trojka).

Štetnost?

Postavljanje zubnog nakita nije štetno po zub jer za razliku od prijašnjih postupaka brušenja zuba da bi se cirkon mogao postaviti, danas se samo zalijepi pomoću adheziva i tekućeg kompozita, slično kao što se postavlja i ortodontska bravica. Također njegovo skidanje ili ispadanje ne oštećuje zub, nego se zub samo ispolira od viška materijala koji ostane nakon skidanja zubnog nakita.

 

 

Povezani članci
Komentari su zatvoreni.
Pitajte doktora
Imate problema sa zubima? Ne očajavajte, pitajte doktora!
Anketa

Jeste li zadovoljni Vašim stomatologom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...